"Dit mogen we niet meer uit handen geven"

14 april 2013, 19:25

De strijd om de titel was lang heel spannend, maar inmiddels lijkt de kampioen bekend. Ajax deelde zondag in het Philips Stadion een dreun uit aan concurrent PSV (2-3) en profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van Vitesse en Feyenoord, eerder dit weekend. De landstitel is nu heel dichtbij, erkent ook Toby Alderweireld.

"Dit mag je eigenlijk niet meer uit handen geven", zegt de Belg tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "We hebben hier een hele goede stap gezet."

Door de winst in Eindhoven heeft Ajax nu vijf punten meer dan Vitesse, dat tweede staat. De voorsprong op PSV en Feyenoord bedraagt al zes punten. In theorie zou Ajax dus al over twee weken, uit bij NAC Breda, kampioen kunnen worden. Meer voor de hand liggend is echter dat Ajax de titel een week later pakt, thuis tegen Willem II.

"Waar of wanneer we kampioen worden, maakt me echt niet uit", zegt Alderweireld. "Daar moeten we ook helemaal niet mee bezig zijn. Het enige wat telt, is dat we met die schaal omhoog willen staan. Waar en wanneer dat gebeurt is niet belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen