Prachttreffer Agüero beslist Manchester-derby

8 april 2013, 22:54   Bijgewerkt: 8 april 2013, 23:01

Manchester City heeft maandag de derby tegen stadgenoot United gewonnen. Op het vijandige Old Trafford zegevierde de ploeg van manager Roberto Mancini met 2-1. De Argentijnse invaller Sergio Agüero zorgde in de 78e minuut met een weergaloos doelpunt voor de beslissing.

City was na 50 minuten op voorsprong gekomen door James Milner. Amper 10 minuten later stond het weer gelijk, toen Phil Jones via de rug van City-aanvoerder Vincent Kompany de bal in het doel kopte. Robin van Persie stond aan de basis van dat doelpunt door een vrije trap op het hoofd van Jones te leggen. De Nederlandse spits slaagde er zelf opnieuw niet in te scoren.

Manchester City bracht de achterstand op koploper United terug tot 12 punten, met nog zeven wedstrijden te gaan. Hoewel de spanning weer een klein beetje terug is, lijkt de 'Mancunians' de 20e landstitel nauwelijks meer te kunnen ontgaan.

De zege kwam de 'Citizens' ook toe. De bezoekers hadden het beste van het spel, al waren de kansen schaars op Old Trafford. In de openingsfase waren beide ploegen een keer dicht bij een doelpunt. David Silva tikte de bal net naast en aan de andere kant schoot Van Persie de bal met links rakelings voorlangs. Milner opende in de 51e minuut de score na balverlies van routinier Ryan Giggs. De middenvelder van City schoot de bal via het lichaam van Jones achter doelman David de Gea. Dat was voor de Spaanse keeper de eerste tegentreffer in zeven competitieduels.

Manchester United kwam door een curieus doelpunt weer op gelijke hoogte, maar had geen antwoord op de prachtige treffer van Agüero. Die stormde met de bal aan de voet het strafschopgebied in en schoot hard en hoog raak: 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen