PSV tegen Ajax, wie heeft het beste materiaal?

12 april 2013, 14:00   Bijgewerkt: 12 april 2013, 20:01

Nog twee dagen, dan wordt dé kraker van dit eredivisieseizoen gespeeld. Koploper en regerend kampioen Ajax neemt het in het hol van de leeuw op tegen PSV, dat aan een overwinning genoeg heeft om de eerste plaats over te nemen. Tijd om de teams, per positie, onder de loep te nemen. Wie heeft de betere spelers?

Keeper: Boy Waterman vs. Jasper Cillessen

Door de schorsing van Kenneth Vermeer staat Jasper Cillessen tegen PSV onder de lat bij Ajax. Dat hij in aanleg een betere doelman is dan PSV-collega Boy Waterman lijkt duidelijk, maar daar tegenover staat dat Waterman al vrijwel het hele seizoen speelt en dus meer wedstrijdritme heeft. Een half puntje voor beide keepers, dus.

Tussenstand PSV- Ajax: 0,5- 0,5

Linksback: Jetro Willems vs. Daley Blind

Tussenstand PSV- Ajax: 0,5- 1,5

Centrale verdediger: Marcelo vs. Toby Alderweireld

Hij kreeg dit seizoen een contractverlenging omdat de Eindhovense clubleiding dik tevreden over hem is, maar Marcelo is niet bepaald een rots in de branding bij PSV. De Braziliaan (25) heeft niet het niveau van zijn 24-jarige vakbroeder Alderweireld, die centraal achterin bij Ajax staat. Waar Alderweireld klaar lijkt voor een stap hogerop, is bij Marcelo vooral de vraag of hij wel het niveau heeft dat PSV nastreeft.

Tussenstand PSV- Ajax: 0,5- 2,5

Centrale verdediger: Timothy Derijck vs. Niklas Moisander

Tussenstand PSV- Ajax: 0,5- 3,5

Rechtsback: Atiba Hutchinson vs. Ricardo van Rhijn

Waar de zwakke plek van PSV dit seizoen ligt, is wel duidelijk als je de verdedigers van de Eindhovense ploeg tegenover die van Ajax legt. Ook voor de positie rechts achterin zou de voorkeur van iedere trainer vermoedelijk uitgaan naar de speler van de koploper. Van Rhijn is de laatste tijd niet in topvorm, maar nog altijd beter dan Hutchinson. De Canadees is geen slechte voetballer, maar geen echte verdediger. Als hij een directe tegenstander heeft, is Hutchinson kwetsbaar.

Tussenstand PSV- Ajax: 0,5- 4,5

Controlerende middenvelder: Mark van Bommel vs. Christian Poulsen

Tussenstand PSV- Ajax: 1,5- 4,5

Spelmaker: Ola Toivonen vs. Christian Eriksen

Tussenstand PSV- Ajax: 2- 5

Controlerende middenvelder: Kevin Strootman vs. Siem de Jong

Ook dit is een beetje appels met peren vergelijken. Strootman is meer een controleur dan de veelscorende De Jong, die niet voor niets ook prima uit de voeten kan in de voorhoede. Strootman is bij absentie van Wesley Sneijder en Dirk Kuyt aanvoerder van het Nederlands elftal en dat zegt genoeg over zijn kwaliteiten, maar De Jong zit hem op de hielen. De huidige vorm van De Jong is beter dan die van Strootman, om die reden houden we het in dit onderlinge duel op een gelijkspelletje.

Tussenstand PSV- Ajax: 2,5- 5,5

Linksbuiten: Dries Mertens vs. Viktor Fischer

Tussenstand PSV- Ajax: 3,5- 5,5

Spits: Jeremain Lens vs. Kolbeinn Sigthórsson

Ook dit puntje gaat naar PSV, want Jeremain Lens is dit seizoen beter op dreef dan Sigthórsson. De spits van Ajax was lang uit de roulatie met een blessure en lijkt nog zoekende. Het zou ook kunnen dat Ryan Babel zondag op de plek van Sigthórsson staat, maar ook in dat geval gaat het punt naar Oranje-international Lens.

Tussenstand PSV- Ajax: 4,5- 5,5

Rechtsbuiten: Georginio Wijnaldum vs. Lasse Schöne

Eindstand PSV- Ajax: 5-6

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen