Titel dichtbij voor Ajax na winst in Eindhoven

14 april 2013, 18:20   Bijgewerkt: 14 april 2013, 18:25

Een derde landstitel op rij kan Ajax nauwelijks meer ontgaan. In Eindhoven rekende de ploeg van coach Frank de Boer zondag af met concurrent PSV (2-3) en omdat Feyenoord en Vitesse dit weekend punten lieten liggen, heeft Ajax ineens een comfortabele voorsprong. Het staat, met nog slechts vier duels te spelen, vijf punten voor op nummer twee Vitesse en zes op PSV en Feyenoord.

Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Ajax weer met de zo felbegeerde schaal in handen staat. Gezien de huidige stand is de kans groot dat de titel gaat worden binnengehaald op zondag 5 mei, als hekkensluiter Willem II naar de Amsterdam ArenA komt. Het gaat de 32ste landstitel in totaal worden voor Ajax en de derde op rij en niemand kan zeggen dat het succes de ploeg niet toekomt. Het voetbal van Ajax is over het hele seizoen gezien beter dan dat van de concurrentie en als je in het hol van de leeuw wint van naaste belager PSV, ben je een terechte landskampioen.

In Eindhoven was Derk Boerrigter de matchwinner. Vlak nadat hij als invaller in het veld gekomen was, strafte hij laks verdedigen van PSV-invaller Erik Pieters af. Hij won het op snelheid en duelkracht van de linksback, die zijn rentree maakte nadat hij lang aan de kant stond met een handblessure, en tikte de bal simpel in het doel.

Die drie fouten waren te veel voor PSV om recht te hebben op een goed resultaat. De ploeg uit Eindhoven knokte in het volgepakte Philips Stadion voor iedere meter en wist de eerste twee tegengoals weg te poetsen, maar de derde bleek beslissend.

Ajax, dat in Eindhoven ook nog één of misschien wel twee strafschoppen had moeten krijgen, kan zich weer opmaken voor een feestje. Landstitel nummer 32 is in de maak. Voor PSV rest alleen nog de strijd om plek twee, die momenteel in handen is van Vitesse. En gezien het resterende programma van de Eindhovenaren, met onder meer uitwedstrijden tegen AZ en FC Twente, zal het voor de mannen van coach Dick Advocaat nog een hels karwei worden om die tweede plaats binnen te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen