Vitesse kinderlijk eenvoudig langs Willem II

28 april 2013, 18:21   Bijgewerkt: 28 april 2013, 22:00

Vitesse geeft zich nog niet gewonnen in de strijd om de tweede plaats in de eredivisie. De Arnhemmers wonnen zondag thuis, met vooral voor rust prima voetbal, eenvoudig van Willem II. Die ploeg speelt daardoor volgend jaar vrijwel zeker weer een divisie lager.

Willem II werd in stadion Gelredome namelijk vanaf de eerste minuut overlopen door Vitesse. Topscorer Wilfried Bony, evenals Marco van Ginkel ten opzichte van de vorige week verloren topper tegen Feyenoord (2-0) terug in de basis na een blessure, miste al vroeg in de wedstrijd een aardige kans. Binnen tien minuten was het via Mike Havenaar alsnog raak.

Willem II mocht vervolgens blij zijn dat Vitesse in het vervolg van de eerste helft verzuimde de score verder op te voeren. Bony, Havenaar, Van Aanholt en Renato Ibarra misten enorme kansen. De 3-0 viel 13 seconden na rust alsnog, toen Van Ginkel door de verdediging sneed en binnen schoot.