Nuytinck klaar voor feestje met Anderlecht

Ger
16 mei 2013, 11:00

Bram Nuytinck gaat in zijn debuutseizoen bij Anderlecht op voor zijn eerste landstitel. Door een belangrijke 1-2 zege bij Racing Genk heroverden de Brusselaars zondag de koppositie op rivaal Zulte-Waregem. Als de resultaten in de voorlaatste speelronde gunstig uitvallen, kan Paars-Wit donderdagavond al het kampioenschap beslissen.

"We zijn de play-offs gewoon niet goed begonnen en dan moet je opeens vol aan de bak", weet de 23-jarige verdediger. "We kunnen echt heel goed voetballen, maar het kwam er op een of andere manier niet uit. Als wij niet ons eigen spelletje spelen, krijgen we het gewoon lastig. Door het drukke programma valt het ook niet te voorkomen dat je ook eens een mindere wedstrijd speelt. We hebben in België nu eenmaal veel meer wedstrijden op het programma dan in Nederland. Gelukkig zijn onze concurrenten eveneens punten gaan morsen. Clubs die de koppositie in hun vizier kregen, zijn de voorbije weken verrassend onderuit gegaan. Het is een opluchting dat we nu weer alles in eigen hand hebben."

De ploeg van trainer John van den Brom had het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken door zorgvuldiger met de verkregen strafschoppen om te springen. In het uitduel met Genk hielp Guillaume Gillet vier dagen geleden namens Anderlecht al de tiende penalty van dit seizoen om zeep. Ook Nuytinck miste eerder vanaf elf meter, evenals ploeggenoten Dieumerci Mbokani, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia en Kanu. "Het slaat natuurlijk nergens op, ongelooflijk. Probeer er maar eens een verklaring voor te geven", verzucht Nuytinck. "Het is vreemd, want we hebben zo veel spelers met een goede traptechniek. Wellicht is het de druk, want die is na enkele gemiste penalty's natuurlijk behoorlijk toegenomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen