Sneijder verovert Turkse titel met Galatasaray

5 mei 2013, 21:13   Bijgewerkt: 5 mei 2013, 21:47

Galatasaray heeft zich tot kampioen van Turkije gekroond. De ploeg van spelmaker Wesley Sneijder won zondag de thuiswedstrijd tegen Sivasspor en is daardoor niet meer te achterhalen. In de eigen Türk Telekom Arena werd het 4-2.

Aanvaller Burak Yilmaz was opnieuw de grote man bij Galatasaray. Hij scoorde - net als Selcuk Inan - twee keer. Sneijder stond in de basis bij Cimbom, maar maakte na een klein uur spelen plaats voor Nordin Amrabat. Namens Sivasspor deden Kadir Bekmezci en Cihan Özkara in de slotfase nog iets terug.

Door de overwinning veroverde Galatasaray voor de negentiende keer in het bestaan de Turkse titel. Het lost daarmee Fenerbahçe af als recordkampioen. De ploeg van Dirk Kuyt ging zondag met 2-0 onderuit bij Istanbulspor. Het blijft daardoor tweede, maar ziet Besiktas naderen tot twee punten. In Turkije zijn nog twee wedstrijden te spelen.

Fenerbahçe gunde onder anderen Dirk Kuijt rust na de uitschakeling in de Europa League en gaf daarmee het kampioenschap, alleen in theorie nog haalbaar overigens, vrijwillig op. Omer Can Sokullu en Mehmet Topuz (eigen doel) bezorgden Istanbul de zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen