Zieke Petrov beëindigt carrière en begint stichting

9 mei 2013, 11:25

Stiliyan Petrov heeft donderdag per direct zijn voetballoopbaan beëindigd. De Bulgaarse captain van Aston Villa staat al ruim een jaar aan de kant met leukemie. De middenvelder (33) gaat zich concentreren op een liefdadigheidsinstelling voor andere slachtoffers van de slopende ziekte. Deze gaat hijzelf oprichten.

"Met pijn in het hart kondig ik mijn afscheid als profvoetballer aan", laat Petrov weten op de website van Aston Villa. "De emoties zijn groot, maar met de doorgaande steun van familie, vrienden en andere geweldige mensen die ik heb leren kennen, zal het makkelijker worden om het voetbal, tot dusver het enige in mijn leven, vaarwel te zeggen. Het aangaan van nieuwe uitdagingen maakt het ook veel eenvoudiger."

"Nadat de acute leukemie bij mij was vastgesteld, in maart 2012, ben ik erachter gekomen wat voor invloed deze ziekte heeft op de levens van zoveel mensen. Ik kan hen helpen en dat ga ik dan ook doen, met het opzetten van een fonds. Ik hoop dat dat een verschil kan maken", besluit Petrov, die voor CSKA Sofia, Celtic en Aston Villa actief was. Daarnaast speelde hij 106 keer voor de Bulgaarse nationale ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen