Brazilië opent Confed Cup met ruime zege

15 juni 2013, 22:56   Bijgewerkt: 15 juni 2013, 23:03

Brazilië is de Confederations Cup goed begonnen. De Goddelijke Kanaries wonnen zaterdag in de openingswedstrijd van het evenement in eigen land met 3-0 van Japan. Neymar, Paulinho en Jo tekenden voor de doelpunten.

Vele ogen in het Estádio Nacional Mané Garrincha in Brasilia waren gericht op Neymar. De vedette verruilde Santos onlangs voor FC Barcelona, voor een bedrag van ongeveer 57 miljoen euro. De baldribbelaar gaf al snel zijn visitekaartje af.

De Japanners, samen met gastland Brazilië als enige al zeker van een WK-ticket, konden dat echter niet uitdrukken in de score. Voormalig VVV'er Keisuke Honda stichtte het meeste gevaar, maar hij kon keeper Júlio César niet passeren.

In de tweede helft kon Japan het goede spel niet voortzetten, al kwam dat mede door de vlotte knock-out van Paulinho. De speler van wereldkampioen Corinthians zorgde in de 48ste minuut vanuit de draai voor de 2-0, waarna Brazilië de ontmoeting rustig uitspeelde. Diep in blessuretijd bepaalde invaller Jo de eindstand op 3-0, op aangeven van Oscar.

Zondag staan Italië en Mexico in dezelfde poule (A) tegenover elkaar in Rio de Janeiro. Woensdag stuiten de Brazilianen op de Mexicanen en krijgt Japan, waar Vitesse-aanvaller Mike Havenaar op de bank bleef, te maken met de Italianen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen