De vijf hoofdrolspelers van Oranje in Azië

12 juni 2013, 09:00   Bijgewerkt: 12 juni 2013, 09:49

Met de 0-2 zege op China kwam voor Oranje een eind aan de oefentrip door Azië. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal was vooral om commerciële redenen naar Jakarta en Beijing afgereisd, maar ook op sportief gebied leverde de trip het één en ander op. FCUpdate.nl licht de hoofdrolspelers van de reis door Azië er uit.

Wesley Sneijder

Siem de Jong

Hoewel hij al een tijdje aanvoerder van Ajax was en de ploeg van de ene naar de andere landstitel hielp, bleef Siem de Jong lang uit beeld bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal leek niet precies te weten wat hij moest met de multifunctionele Ajacied, maar inmiddels lijkt hij er uit. De Jong is volgens hem, in deze selectie, te vergelijken met Rafael van der Vaart. En de kans lijkt dus groot dat De Jong met diezelfde Van der Vaart moet concurreren voor een plek in de WK-selectie.

Jens Toornstra

Of Toornstra het komende jaar bij Oranje blijft is afwachten, dat hangt af van zijn ontwikkeling en die van zijn concurrenten. Op dit moment heeft de 24-jarige middenvelder van FC Utrecht nog een aantal mensen in de pikorde voor zich, zoals Kevin Strootman en Jordy Clasie. Maar als Toornstra zich blijft ontwikkelen zoals het afgelopen half jaar, zal het voor hem niet bij deze twee interlands blijven.

Erik Pieters

Dat perspectief zal er ook wel zijn, Pieters was onder Bert van Marwijk niet voor niets de vaste linksback van Oranje, maar voorlopig zit het ver weggestopt. Zelfs tegen Indonesië, de nummer 190 van de FIFA World Ranking, veroorzaakte hij bijna een tegengoal. Hij liet zich aftroeven op eenzelfde manier zoals hem dat in april overkwam in de competitietopper tegen Ajax, toen Derk Boerrigter de 2-3 kon maken. Gelukkig voor Pieters leidde het ditmaal niet tot een doelpunt, maar het moment toonde aan dat de verdediger de weg even volledig kwijt is. Tegen de Indonesiërs stond hij bij wijze van experiment centraal achterin, tegen China mocht hij het op links proberen. Dat ging beter, maar op dit moment lijkt het WK heel ver weg voor Pieters.

Dirk Kuyt

De interlandcarrière van Kuyt begon in september 2004, tegen Liechtenstein. Tegen China speelde hij zijn 94ste wedstrijd voor Oranje. Kuyt was jarenlang een stabiele kracht die het elftal in balans hield en was op eindtoernooien van grote waarde voor Nederland, maar zijn tijd lijkt er op te zitten. Niemand moet vreemd opkijken of hij over twee maanden, als Oranje in Faro tegen Portugal speelt, voor het eerst ontbreekt.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen