CSKA morst bij ouverture, Zenit wint wel

17 juli 2013, 20:24

CSKA Moskou is het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen. De landskampioen opende woensdag met een 2-2 gelijkspel tegen promovendus FK Ural.

Voormalig VVV Venlo-speler Ahmed Musa zette CSKA Moskou in de 24ste minuut nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk moesten de hoofdstedelingen zich nog gelukkig prijzen met het gelijkspel. Door twee goals van Spartak Gogniev kwam Ural in de tweede helft namelijk op een 2-1 voorsprong. Pas vijf minuten voor het einde stelde CSKA het punt veilig. Dat was te danken aan een treffer van Vagner Love.

Zenit St. Petersburg pakte wel drie punten. Bij FC Krasnodar werd met 2-1 gewonnen. De UEFA Cup-winnaar van 2008 ging rusten met een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Victor Fayzulin en Danny. Direct na de doelwissel bracht Mauricio Pereira de spanning terug, maar de St. Petersburgers hielden stand.