Ajax leert in Alkmaar weer wat verliezen is

11 augustus 2013, 16:20   Bijgewerkt: 11 augustus 2013, 17:47

Ajax weet voor het eerst sinds januari weer wat verliezen is. In Alkmaar gingen de Amsterdammers zondag - net als zeven maanden geleden op bezoek bij Vitesse - met 3-2 onderuit. De Alkmaarders namen daarmee revanche voor het verlies in de Johan Cruijff Schaal, toen de landskampioen in de eigen ArenA met dezelfde cijfers won.

Ajax kroop na een kwartier voorzichtig uit zijn schulp en had vervolgens niet lang nodig om de score te openen. Christian Eriksen mocht na twintig minuten aanleggen voor een vrije trap en plaatste de bal met veel gevoel over de Alkmaarse muur. AZ-doelman Esteban zag er bij de krulbal van de Deen niet helemaal gelukkig uit.

Zo goed als AZ aan de eerste helft begon, zo zwak begon het aan de tweede helft. Ajax kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en het was wachten op een doelpunt. Dat viel na een uur spelen uit een voorzet van Bojan. Een volledig vrijstaande De Jong kon de bal binnenkoppen.

De Boer bracht achtereenvolgens Ligeon en Poulsen voor Bojan en Fischer en hoopte het punt over de streep te trekken. De bij AZ ingevallen Martens besliste met een prachtige assist echter anders. Hij bediende Elm, die de bal binnen volleerde en Ajax al in de tweede speelronde een nederlaag toediende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen