Juventus geeft zwak Lazio weer pak rammel

31 augustus 2013, 22:38   Bijgewerkt: 31 augustus 2013, 23:48

Lazio heeft zich zaterdag niet kunnen revancheren voor de nederlaag tegen Juventus in de Supercoppa Italiana. De Romeinen kregen, net als twee weken geleden (4-0), pak rammel van La Vecchia Signora. Het werd nu, in Turijn, 4-1.

Arturo Vidal zette Juventus binnen 26 minuten op een 2-0 voorsprong. De Chileense middenvelder kwam twee keer vrij voor Lazio-keeper Federico Marchetti, na steekpassjes van respectievelijk Paul Pogba en Leonardo Bonucci.

Lazio zocht zijn geluk vooral van afstand en dat leverde na een half uur succes op. Gianluigi Buffon liet een afstandsknal los en in de rebound tikte Miroslav Klose binnen. Lazio mocht weer hopen, maar het stond achterin niet goed bij de Coppa Italia-houder. Dat was bij de 1-0 en 2-0 al te merken, maar na de rust werd het niet verbeterd. Diego Novaretti liet Mirko Vucinic simpel lopen en zag de Montenegrijnse aanvaller in de 49ste minuut met een schot in de verre hoek 3-1 maken.

Voor een handsbal kreeg Hernanes na een uur zijn tweede gele kaart, waardoor Lazio het duel met tien man eindigde. Juventus haalde echter de voet van het gaspedaal, waardoor een echt pak slaag uitbleef. Wel zorgde Carlos Tevez nog voor de 4-1. Juventus heeft daardoor na twee duels de volle zes punten. De titelhouder uit Turijn deelt de koppositie met Napoli, dat Chievo eerder op de dag met 2-4 versloeg.