NEC stuurt trainer Pastoor de laan uit

19 augustus 2013, 09:42   Bijgewerkt: 19 augustus 2013, 09:49

Alex Pastoor is ontslagen als coach van NEC. Hij krijgt daarmee de rekening gepresenteerd voor de dramatische resultaten van de laatste maanden. NEC wacht al een half jaar op een zege en verloor zijn eerste drie wedstrijden van dit seizoen met ruime cijfers. Afgelopen zaterdag werd thuis met 1-5 verloren van PEC Zwolle.

In een verklaring op de clubsite laat de directie van de Nijmeegse club weten dat het 'gezien de sportieve resultaten in de afgelopen periode geen goede basis meer ziet voor een toekomstige samenwerking'. "We hopen op korte termijn een nieuwe invulling te kunnen geven aan deze functie", vult interim-directeur Edo Ophof aan.

Pastoor was sinds de zomer van 2011 trainer van NEC. Hij presteerde aanvankelijk prima en leidde de club in zijn eerste seizoen naar een keurige achtste plaats in de Eredivisie. Ook in het seizoen 2012/2013 ging het een half jaar uitstekend, maar na de winterstop kwam de klad er in. Het pakte slechts één punt in de laatste tien competitieduels en zakte daardoor af naar de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Ondanks deze slechte reeks mocht Pastoor blijven, maar drie nederlagen op rij in het nieuwe seizoen zijn hem fataal geworden. De ontluisterende nederlaag tegen PEC Zwolle (1-5) was voor de clubleiding de druppel die de emmer deed overlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen