PSV focust zich weer op Milan

25 augustus 2013, 11:12   Bijgewerkt: 25 augustus 2013, 11:27

Zaterdagavond speelde PSV gelijk bij Heracles Almelo (1-1), een ploeg die toch van een ander formaat is dan de opponent van de Eindhovenaren in de strijd om Champions League voetbal, AC Milan. Vorige week ontving de ploeg van Phillip Cocu de Italianen in eigen stadion (1-1) en aanstaande woensdag (28 augustus) zal de beslissing vallen in Milaan.

De wedstrijd tegen Heracles drong zich er dus even tussendoor. Na het uiteindelijke gelijke spel liet Cocu weten dat hij vooraf al gevreesd had voor een dergelijk verloop. De gelijkmaker van Ji-Sung Park kwam nota bene pas in de 86ste minuut tot stand, waardoor PSV nog goed wegkwam ook. Het is geen uitzondering, aangezien het vaker voorkomt dat ploegen zich niet goed kunnen opladen voor wedstrijden rondom belangrijkere Europese wedstrijden. Stijn Schaars herkent dit, zo zegt hij in AD Sportwereld: “Het overkomt iedereen, alle grote ploegen. Het is de kunst je steeds weer op te laden voor iedere wedstrijd, of het nou Milan thuis of Heracles uit is.”

Waar PSV het tegen Heracles dus lastig had, wisten de mannen van Cocu het de Italiaanse grootmacht in de eerste ontmoeting dus zelf lastig te maken. Over de consequenties van de mindere wedstrijd in Almelo maakt reserveaanvoerder Schaars (hij kreeg de band om na het uitvallen van Wijnaldum) zich geen zorgen: “Wij weten waar we mee bezig zijn, maar er zitten dagen bij dat het soms niet helemaal loopt. Ons zelfvertrouwen en onze manier van denken blijven echter hetzelfde. Tegen Milan staan we er weer.”

Overigens deed Milan het nog minder goed in hun eerste competitiewedstrijd. Andrea Poli bracht de Rossoneri nog op voorsprong, maar oudgediende Luca Toni van Hellas Verona wist de stand om te buigen, waardoor het 2-1 voor de promovendus werd. Massimiliano Allegri zei na de wedstrijd op de officiële website van Milan dat het anders moet bij zijn ploeg: "We moeten de wedstrijd anders in gaan. De fans zullen woensdag achter ons moeten gaan staan en we moeten zien dat we ons kunnen verbeteren."

Het is nog maar de vraag of Kevin-Prince Boateng kan spelen voor Milan. Hetzelfde geldt voor Georginio Wijnaldum, die uitviel bij PSV. Wellicht speelt Zakaria Bakalli wel weer voor de ploeg uit Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen