Robben kan leven met plaats op de bank

18 augustus 2013, 12:37

Bayern München boekte zaterdag in de Bundesliga een nipte overwinning bij Eintracht Frankfurt. Er werd met 0-1 gewonnen in het financiële hart van Duitsland. Arjen Robben kwam pas een kwartier voor het einde in de ploeg. De international van het Nederlands elftal kan wel leven met zijn rol als bankzitter.

"In het begin heb ik natuurlijk alles gespeeld, woensdag ook nog negentig minuten met Oranje. Daar heb ik het met coach Pep Guardiola ook over gehad. Dit is nu mijn vijfde jaar hier en in de vier voorgaande seizoenen heb ik voor de winterstop altijd wel iets gehad met blessures. Dan is het ook niet erg om een keer rust te pakken en volgende week weer volle bak te gaan", zegt Robben tegen Sport1.

Onder Guardiola wil Bayern nog aanvallender spelen dan vorig seizoen, aldus Robben. "We spelen nu met één verdedigende middenvelder. Vorig seizoen was het eigenlijk een blok van zes achterin. Dat is een wezenlijk verschil", aldus Robben. "En in voetballend aspect willen we nog eerder druk naar voren zetten."

Bayern won vorig seizoen de landstitel, DFB Pokal én Champions League. "Het is eigenlijk niet realistisch dat we dat evenaren. We gaan er alles aan doen, maar het zal heel moeilijk worden. Want er zijn zoveel goede ploegen in Europa", weet Robben. "Soms moet je ook een beetje geluk hebben. En we moeten die twee extra prijzen die we kunnen pakken ook niet vergeten, de Europese Supercup en de Wereldbeker voor clubs. Ook die willen we dit seizoen heel graag bijschrijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen