Schaars: "Verschil tussen top en subtop"

28 augustus 2013, 23:24   Bijgewerkt: 29 augustus 2013, 00:00

Stijn Schaars verloor woensdagavond met PSV in Milaan (3-0), waardoor PSV naast plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champion League greep. In gesprek met NOS vertelt Schaars dat de Eindhovenaren enigszins overrompeld werden door AC Milan: ''Je weet dat het uit moeilijker wordt dan dat het thuis was. Je probeert je te wapenen. We werden de eerste vijftien minuten verrast door het fanatisme van Milan. We kwamen niet in ons spel en zij scoren dan een goal.”

PSV probeerde organisatorisch juist te voorkomen om een vroege tegentreffer te incasseren, aldus Schaars: “Je probeert de organisatie zo te hebben dat je het eerste kwartier nog niet teveel gaat voetballen, juist zodat je daarna meer aan voetballen toe kan komen. Dit kwam niet van pas, ook al was er na het eerste doelpunt nog niets aan de hand: we wisten dat we nog steeds één goal moesten maken.”

Schaars herinnert zich de kans van Georginio Wijnaldum aan het begin van de tweede helft nog goed: “In de tweede helft kregen we een grote kans. Als die er in ging, dan had het nog gekund. Maar dat is het verschil tussen top en subtop. Het gaat om een verschil in individuele klasse. Zij scoren de doelpunten wel en krijgen dan vertrouwen.”

De reserve-aanvoerder van PSV is zich ervan bewust dat PSV een piepjonge selectie heeft: “Je hebt een ploeg met een hoop jongens die voor het eerst in de Eredivisie spelen en dan ook nog kansmaken op Champions League deelname. Maar hiervan moeten we leren. Positiespel is leuk, maar uiteindelijk gaat het om de winst. Het is jammer dat we niet de Champions League in gaan.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen