Van Ginkel kijkt uit naar seizoensstart Chelsea

16 augustus 2013, 14:32

Marco van Ginkel begint komende zondag aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetballoopbaan. De Oranje-middenvelder hoopt dan zijn officiële debuut te maken voor Chelsea.

"Ik kijk erg uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen", aldus Van Ginkel op de website van zijn nieuwe werkgever. "De voorbereiding is natuurlijk ook erg belangrijk. Je wil de supporters laten zien wat je kunt. Ik hoop dat ik speeltijd krijgt tegen Hull City. Het lijkt me ook prachtig om op Stamford Bridge in actie te komen."

"Als je nog jong bent, wil je grote wedstrijden spelen", vervolgt hij. "Ik denk dat ik het tot nu toe goed gedaan heb. Daar ben ik blij om en dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik hou van het defensieve aspect van het voetbal, maar ik probeer me ook voorin te laten zien en doelpunten te maken."

Van Ginkel zegt ook weinig problemen te kennen met aanpassen aan het Engelse voetbal. "Ik heb altijd naar Engels voetbal gekeken op tv. Het niveau is hier hoger dan in Nederland. Het helpt ook dat er veel Nederlanders in Engeland spelen."

De aanwezigheid van manager José Mourinho was voor Van Ginkel een belangrijke reden om voor Chelsea te kiezen. "Hij is zowel tactisch als mentaal een geweldige trainer. In de vijf weken die ik met hem heb samengewerkt heb ik al een hoop geleerd. Daarom is hij ook zo succesvol geweest de afgelopen jaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen