Verbeek: "Al met al blij met deze overwinning"

11 augustus 2013, 18:38

Gertjan Verbeek is blij met de overwinning van AZ op Ajax. De coach zag zijn team zondag in eigen huis met 3-2 winnen van de landskampioen. Twee weken terug waren de rollen in de Johan Cruijff Schaal omgedraaid. Waar AZ in dat duel Ajax het initiatief gunde, was dat vandaag zeker niet zo, concludeerde Verbeek.

"Vooraf hadden veel mensen voorspeld dat we op de counter gingen spelen. Daar bleek vandaag niets van waar", reageerde Verbeek na afloop op de officiële website van AZ. "We hebben geprobeerd ver van onze eigen goal te verdedigen en vroeg druk te zetten op Ajax. Daar werden ze onrustig van. Ondanks de tegengoal en een iets mindere periode was ik tevreden over de eerste helft."

Door een late goal van Roy Beerens stond het bij de pauze 1-1. Verbeek: "Ik heb in de rust gevraagd hoe de ploeg wilde spelen. Toen gaven ze aan dat ze op dezelfde voet verder wilden. Een aantal spelers deed dit goed, maar er waren ook spelers die niet meededen. Met hoe wij speelden, vond ik het zo klaar als een klontje dat de 1-2 zou vallen." En die viel ook, door toedoen van Siem de Jong.

"Dat komt door onervarenheid", aldus Verbeek. Een rake strafschop van Aron Jóhannsson met een rode kaart van Ricardo van Rhijn leidde alsnog de winst van AZ in. "Toen de wedstrijd kantelde na de rode kaart en de strafschop hebben wij het laten liggen om echt afstand te nemen. Al met al ben ik blij met deze overwinning, na de nederlaag vorige week konden wij de punten uitstekend gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen