Vitesse na één ronde uitgevoetbald in Europa

8 augustus 2013, 21:57   Bijgewerkt: 8 augustus 2013, 22:03

Voor Vitesse is het Europees avontuur al voorbij voor het goed en wel begonnen was. De Arnhemmers verloren donderdag in eigen huis met 2-1 van het Roemeense Petrolul Ploiesti. Omdat Vitesse in Roemenië een week eerder niet verder kwam dan 1-1 is de ploeg van trainer Peter Bosz uitgeschakeld.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en dook in het eerste kwart enkele malen gevaarlijk op voor het doel van Petrolul. Geheel tegen de verhoudingen in waren het echter de Roemenen die na twintig minuten spelen op voorsprong kwamen. Een verre uittrap van Petrolul-doelman Peterson Pecanha werd door twee Vitesse-spelers verlengd en werd uiteindelijk onberispelijk binnengeschoten door de Fransman Damien Boudjemaa. Met de 1-0-voorsprong haalde Petrolul de rust.

Waar een Arnhems offensief voor de hand lag was het de ploeg van trainer Cosmin Contra die in de tweede helft beter voor de dag kwam. Petrolul verzuimde echter de kansen af te maken en geheel in lijn met een oude voetbalwijsheid wist Vitesse het ene kansje dat het kreeg wél te benutten. In de 72ste minuut schoot Jan-Arie van der Heijden de bal hard binnen bij een klutssituatie.

Vitesse kroop vervolgens wat uit zijn schulp en kwam bovendien niet veel later met een man meer te staan. Petrolul-middenvelder Jean Sony Alcenat pakte zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. De overtalsituatie ten spijt maakte Petrolul in blessuretijd alsnog de winnende. Vanuit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied voltrok Gheorghe Grozav het vonnis over Vitesse.