Zulte-coach: "PSV een te hoog niveau voor ons"

8 augustus 2013, 00:00

Als vice-kampioen van België werd het nodige verwacht van Zulte Waregem in de dubbele confrontatie met PSV in de derde voorronde van de Champions League, maar Essevee kon geen vuist maken. Over twee duels werd met 5-0 verloren. Na de 2-0 nederlaag in Eindhoven van vorige week werd het woensdag in Brussel 0-3.

"We hadden goede lessen getrokken uit de heenwedstrijd. Ik ben trots op ons team, we hebben hard gewerkt maar we kwamen tekort", zegt coach Francky Dury op de website van PSV. "PSV speelt op een hoog niveau, ik heb dat niveau het afgelopen seizoen niet gezien in de Belgische competitie."

Een handsbal van Steve Colpaert, die daarvoor rood kreeg, betekende de nekslag voor Zulte Waregem. Helemaal omdat Tim Matavz de daaropvolgende penalty benutte. Dury: "Tot aan de rode kaart zaten we goed in de wedstrijd, maar na die terechte kaart was het voor ons achter de bal lopen. We hebben nog geprobeerd de gelijkmaker te scoren, maar dat is niet gelukt."

Niet veel later werd het 0-2, door een prachtige volley van Bakkali. "Hoe Bakkali die bal binnen draait is een prachtige treffer", reageert Dury. "We zijn ontgoocheld, maar we mogen blij zijn dat we twee van deze wedstrijden hebben mogen spelen. Ik hoop dan ook dat onze volgende tegenstander in de play-offs Europa League van een minder niveau zal zijn. Chapeau voor PSV, maar onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard zijn. De voorrondes bleken een te hoog niveau voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen