Alves wilde lever doneren aan zieke Abidal

16 september 2013, 15:07

Eric Abidal zegt dat Dani Alves vorig jaar een deel van zijn lever heeft aangeboden om Abidal te helpen genezen van leverkanker. De ziekte werd in maart 2011 bij de Fransman geconstateerd. "Toen ik onder het mes moest, vertelde hij me dat ik zijn lever kon krijgen."

De levertransplantatie vond uiteindelijk geen doorgang omdat het ingrijpende gevolgen zou hebben voor Alves' voetbalcarrière, werd duidelijk uit een gesprek met Catalunya Radio. De band tussen de twee spelers gaat dus veel verder dan enkel de voetbalwereld. Abidal, die inmiddels uitkomt voor Monaco: "We zijn vrienden, we bespreken alles. Hij wilde me steunen, hij is een geweldig mens. We woonden ook naast elkaar, en zijn ex en mijn vrouw zijn goede vrienden." Alves nam na het vertrek van zijn maatje het oude rugnummer (2) van Abidal over.

Uiteindelijk ontving de zieke verdediger een deel van de lever van zijn neef. De ingreep verliep succesvol en in april van dit jaar maakte hij zijn rentree in het eerste elftal van FC Barcelona. In de zomer verliet hij de Catalanen voor AS Monaco. Hij is daar aanvoerder en staat na zes wedstrijden bovenaan met de club uit het vorstendom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen