De Jong: "Ajax is mijn club en zit in mijn hart"

30 september 2013, 22:22

Vol sentiment zette Nigel de Jong maandagavond een foto van hem en landgenoot Urby Emanuelson in de Amsterdam ArenA op internet. De middenvelder van AC Milan is terug op het oude nest, aangezien dinsdag de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Milan op het programma staat. 'Goed om weer terug te zijn, waar het allemaal begonnen is', zo stelt De Jong op zijn Twitterpagina.

De Jong, die recentelijk terugkeerde in de selectie van Oranje, haalde herinneringen op toen hij door de catacomben van de Arena liep. De middenvelder zag oude foto's van zichzelf, in het shirt van Ajax. De Jong schoof ook aan op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-confrontatie met de Amsterdammers, waar hij liet weten dat Ajax nog steeds een plek in zijn hart inneemt.

De Amsterdammer speelde van 2002 tot 2006 voor de hoofdmacht van Ajax, nadat hij zijn jeugdopleiding ook bij Ajax genoot. De Jong kijkt met warme gevoelens terug op zijn periode in Amsterdam: "Ajax is mijn club en zit nog steeds in mijn hart. Het wordt een emotionele wedstrijd voor mij. Hier heb ik toch heel lang rondgelopen.", zo citeert AD Sportwereld de speler van Milan.

Uiteraard wekt de terugkeer in Amsterdam bepaalde gevoelens op, maar uiteindelijk gaat het, weet ook De Jong, om het resultaat: “Maar het is ook belangrijk dat we winnen. Barcelona wordt normaal gesproken eerste in deze poule. Ajax, Celtic en wij strijden om plaats twee.", aldus de middenvelder, die weet dat uiteindelijk alleen het resultaat telt: “Mooi spelen is leuk, maar het gaat om het resultaat.”

De Jong verwacht een Ajax dat net zo onbevangen en fris zal aantreden als PSV dat deed tegen Milan: “Ajax zal, net als PSV laatst, tegen ons gaan aanvallen. Ze hebben een jonge ploeg en weinig te verliezen. Wij willen winnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen