De Jong: "Als team veel te veel fouten gemaakt"

22 september 2013, 19:21

Aanvoerder Siem de Jong van Ajax vindt de nederlaag van zijn ploeg tegen PSV zeker niet alleen doelman Kenneth Vermeer aan te rekenen valt. Vermeer ging opzichtig in de fout bij de 1-0, maar volgens De Jong heeft Ajax vooral als team gefaald.

"We hebben als team veel te veel fouten gemaakt", zei de middenvelder na het duel in Eindhoven tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "Bij die 1-0 had ik de bal ook al weg kunnen schieten, en hetzelfde gold daarna voor Ricardo van Rhijn. Het is dus niet één fout die tot dat doelpunt leidt, maar drie fouten achter elkaar."

De Jong vindt het vooral onnodig dat zijn team na de 1-0 zo de weg kwijt raakte. "We moeten gewoon ons eigen spel blijven spelen. Nu gebeurde dat niet, we raakten in paniek. Het is ons dit seizoen al vaker overkomen dat we bepaalde delen van een wedstrijd goed spelen, maar andere delen veel minder. Dat wisselvallige moet er uit. Wat de oplossing kan zijn? We moeten blijven voetballen. Dat is het belangrijkste."

Zelf moest De Jong het speelveld twintig minuten voor tijd, toen het al 4-0 voor PSV stond, verlaten. De aanvoerder, die ruim een maand geleden nog in het ziekenhuis lag met een klaplong, zat er conditioneel doorheen. "Ik merk dat het nog moeite kost om een hele wedstrijd te kunnen spelen. Maar om er dan af te moeten, met zo'n stand op het scorebord, doet pijn. Het voelt alsof je je team in de steek laat", baalt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen