Keepende verzorger krijgt 24 duels schorsing

18 september 2013, 11:11

Voetbalverzorger Romildo Fonseca da Silva mag voorlopig zijn beroep niet uitoefenen. De Braziliaanse voetbalbond heeft de soigneur voor 24 wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn inmiddels wereldberoemde reddingsactie.

Da Silva wachtte anderhalve week geleden na een blessurebehandeling even naast het doel van zijn club Aparecidense, dat tegen Tupi speelde in de play-offs voor promotie naar de Serie C. De stand was 2-2 en op basis van uitdoelpunten zou Aparecidense doorgaan naar de volgende ronde. Een minuut voor tijd leek Tupi de winnende treffer binnen te schieten, maar tot ieders verbazing stond Da Silva opeens in het doel. Hij keerde tot tweemaal toe een inzet, waarna hij moest rennen voor zijn leven. Na de wedstrijd ontving hij diverse doodsbedreigingen.

Daarbij is het niet gebleven; naast de lange schorsing ontving Fonseca ook een boete van omgerekend 170 euro. Bovendien werd het duel nietig verklaard en Aparecidense werd uit de play-offs gezet. Tupi neemt de plaats in van de weggevallen club, en mag verder strijden om promotie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen