Moyes houdt pleidooi tegen ‘duikende' spelers

16 september 2013, 16:57

De wedstrijd tussen Manchester United en Crystal Palace van afgelopen zaterdag (2-0) werd gekenmerkt door een aantal dubieuze valpartijen in en rondom het strafschopgebied. Vooral naar aanleiding van een ‘schwalbe’ van United-vleugelspeler Ashley Young ontstond veel discussie. United-manager David Moyes is absoluut niet gediend van ‘duikende’ spelers en vindt dat er opgetreden moet worden tegen voetballers die zich schuldig maken aan theatraal gedrag op het veld.

Young kreeg in het duel met Crystal Palace een gele kaart voorgehouden vanwege zijn duik in de zestien meter van de tegenstander. Steve Parish, de voorzitter van Crystal Palace, gaf reeds aan dat overtreders van de duikregel in zijn optiek van het veld gestuurd moeten worden. Moyes, die bekend staat om zijn afkeer tegen schwalbes, vindt ook dat dergelijk spelbederf met terugwerkende kracht moet worden bestraft.

De manager van United heeft aangegeven dat hij Young een reprimande heeft gegeven voor zijn gedrag binnen de lijnen: “Ik heb persoonlijk met hem gesproken en ik heb na afloop van de wedstrijd gezegd dat spelers die zich schuldig maken aan een schwalbe met terugwerkende kracht bestraft moeten worden.”, zo stelt Moyes, die overigens vond dat de arbitrage goed omsprong met de situaties in de wedstrijd.

Moyes ziet achteraf-bestraffing als een middel om de arbiters te ondersteunen: “Ik denk dat het de scheidsrechters zou helpen, aangezien soms het echt moeilijk te beoordelen is. Of ik bij Everton zit of bij Manchester United heeft overigens geen invloed op hoe ik tegen deze thematiek aankijk.”, aldus de oefenmeester van de club van Robin van Persie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen