PSV walst over Ajax heen na fout Vermeer

22 september 2013, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vier dagen na de oorwassing in Camp Nou is Ajax opnieuw tegen een 4-0 nederlaag aangelopen. In Eindhoven kreeg de landskampioen van de afgelopen drie jaar een flink pak slaag van concurrent PSV: 4-0. De thuisploeg kwam vlak na rust op voorsprong na een enorme fout van Ajax-keeper Kenneth Vermeer en scoorde vervolgens in een tijdsbestek van amper een kwartier nog drie keer.

Hij is al jaren, sinds het vertrek van Maarten Stekelenburg, de vaste eerste keeper van Ajax. Maar hoe lang nog? Dat is de vraag na het optreden van Kenneth Vermeer in de topper tussen PSV en Ajax. Zijn fout bij de openingsgoal van de thuisploeg was zeker niet zijn eerste, maar wel met afstand de duurste, misser van dit seizoen.

Het spelbeeld veranderde volledig nadat Vermeer de thuisploeg aan de 1-0 hielp. De doelman verslikte zich in een voorzet van Memphis Depay. Hij liet de bal uit zijn handen glippen, waarna het voor Tim Matavz een koud kunstje was om te scoren.

Diezelfde Park maakte het Eindhovense feest enkele minuten later compleet door de 4-0 te maken. Na een lange bal van achteruit en één gewonnen kopduel van Matavz tussen twee Ajax-verdedigers in kon Park helemaal vrij en ongestoord richting het doel van Vermeer lopen. De routinier, die zo veel tijd had dat hij op weg naar de goal nog even naar familie in Zuid-Korea had kunnen bellen, rondde simpel af.

De wedstrijd kreeg door deze vier doelpunten ineens historische waarde, want PSV evenaarde zo de grootste overwinning ooit op de rivaal uit Amsterdam. Bovendien is de slechte serie van de afgelopen weken, waarin PSV niet één van zijn laatste zes wedstrijden won, in één klap vergeten en is het weer koploper in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen