Verzwakt Ajax speelt gelijk bij FC Groningen

Ger
1 september 2013, 14:20   Bijgewerkt: 1 september 2013, 15:32

Ajax heeft in de eerste wedstrijd na het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld direct schade opgelopen. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen bleven de Amsterdammers zondag op 1-1 steken. Het is na de nederlaag bij AZ en het gelijkspel tegen Heerenveen al het derde slippertje van Ajax in vijf competitieduels.

Voor de regerend landskampioen vormde het optreden in Groningen een 'overgangsduel'. Na het vertrek van Eriksen (Tottenham Hotspur) en Alderweireld (Atletico Madrid) had Ajax de selectie nog niet op volle sterkte kunnen brengen. Trainer Frank de Boer kan pas vanaf volgende week beschikken over aanwinst Lerin Duarte (Heracles Almelo). Bovendien hoopt hij voor het einde van de transferperiode nog een buitenspeler te kunnen verwelkomen.

Met het gewijzigde elftal oogden de hoofdstedelingen kwetsbaar en waren vlot lopende aanvallen zeldzaam. Het ontbrak FC Groningen aanvankelijk aan de middelen om het verzwakte Ajax serieus aan het wankelen te brengen. Doelman Kenneth Vermeer hoefde kort na de aftrap eigenlijk alleen aan de bak bij een van richting veranderde uithaal van Filip Kostic. Verder kopte Eric Botteghin halverwege de eerste helft naast uit een hoekschop.

In de slotminuten kregen beide clubs kansen op het winnende doelpunt. Namens Ajax wist de ingevallen Danny Hoesen balverlies van Maikel Kieftenbeld niet af te straffen. Richairo Zivkovic, in het veld gekomen voor Rasmus Lindgren, werd bij FC Groningen bijna matchwinner. Zijn prima uithaal werd door Vermeer ternauwernood uit het doel gehaald. In de extra tijd schoot Kostic bovendien op de paal. Door het gelijkspel blijft Ajax op acht punten steken uit vijf wedstrijden, evenveel als FC Groningen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen