Zoet neemt het op voor 'goede keeper' Vermeer

22 september 2013, 19:41

Door zijn fout bij de 1-0 is Kenneth Vermeer de grote schlemiel van de topper tussen PSV en Ajax geworden. De doelman liet vlak na rust een voorzet van Memphis Depay uit zijn handen glippen, waarna Tim Matavz scoorde. Het was al zijn zoveelste fout dit seizoen, waardoor de roep om Jasper Cillessen in het Amsterdamse doel steeds luider wordt. Dat is niet helemaal terecht, vindt PSV-collega Jeroen Zoet.

Zoet nam het na de wedstrijd in Eindhoven openlijk op voor Vermeer. "Kenneth is gewoon een goede keeper. Hij is niet voor niets doelman van Ajax en het Nederlands elftal. Ik heb heel veel respect voor hem", zegt de PSV'er tegen FCUpdate.nl.

Over de fout van Vermeer bij de 1-0, die cruciaal bleek voor het verloop van de wedstrijd, wil Zoet niets zeggen. "Daar ga ik geen uitspraken over doen. Maar ik vind dat misschien door de media iets te veel gekeken wordt naar fouten van keepers. Als keeper kan je van alles goed doen, maar dat wordt vergeten als je één fout maakt."

Zoet zelf is vooral blij met het feit dat zijn ploeg gewonnen heeft en nu, na zeven duels, weer fier aan kop staat in de Eredivisie. "Dit was een heel mooie middag voor ons. Zeker na de mindere resultaten van de laatste weken, is dit hartstikke lekker."

Door de winst tegen Ajax is de wanprestatie in de Europa League tegen Ludogorets van afgelopen donderdag in één klap naar de achtergrond verdwenen. De vraag is nu vooral welk PSV we dit seizoen vooral gaan zien, het PSV van vandaag of het PSV van donderdag. "Dit, zoals we tegen Ajax speelden, was het ware PSV", stelt de doelman overtuigend. "Dit niveau moeten we iedere wedstrijd van onszelf verlangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen