Bayern helpt kansen om zeep bij Leverkusen: 1-1

5 oktober 2013, 20:24   Bijgewerkt: 5 oktober 2013, 21:33

De topper in de Bundesliga tussen Bayer Leverkusen en Bayern München heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Ondanks een groot overwicht van Bayern München eindigde de wedstrijd in de BayArena in een 1-1 gelijkspel.

Door het verlies van koploper Borussia Dortmund bij Borussia Mönchengladbach eerder op de dag, stond bij het duel tussen Bayer Leverkusen en Bayern München de koppositie in de Bundesliga op het spel. Maar wie de wedstrijd in de BayArena zag, zal dat nauwelijks hebben geloofd. Bayern München was namelijk superieur.

De ploeg van coach Pep Guardiola was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester en liet Leverkusen voor diens eigen publiek volledig kansloos. De bezoekers kregen de ene na de andere kans, maar het vizier was niet bepaald scherp afgesteld.

Na een half uur spelen was het dan toch raak. Toni Kroos tikte op aangeven van Franck Ribéry binnen. Lang kon Bayern echter niet genieten van de voorsprong. Bayer Leverkusen, dat tot dat moment nog maar weinig had gecreëerd, kwam een minuut later op 1-1 door een goal van Sidney Sam. Die kon helemaal vrij binnen tikken omdat Bayern-keeper Manuel Neuer de bal tot twee keer toe niet weg kreeg.

Ook in de tweede helft kon Bayern doen wat het wilde, maar het wist de kansen niet te verzilveren. Ook invaller Arjen Robben kon het puntenverlies niet voorkomen. Bayer-goalie Bernd Leno hield zijn team met een paar goede reddingen op de been.

Bayern München, dat in de slotfase ontsnapte omdat de scheidsrechter weigerde Leverkusen een strafschop te geven, gaat ondanks het gelijkspel wel aan de leiding. De Champions League-houder heeft na acht wedstrijden twintig punten. Leverkusen en Dortmund volgen, met één punt achterstand, op een gedeelde tweede positie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen