‘Kind’ Zivkovic bezorgt Groningen zege op AZ

6 oktober 2013, 16:25   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 16:31

FC Groningen heeft AZ gepasseerd op de ranglijst. In de eigen Euroborg won het met 2-1 van de Noord-Hollanders. Invaller Richairo Zivkovic, pas een maandje zeventien jaar oud, kopte Groningen via zijn eerste balcontact naar de overwinning.

Dat de thuisploeg niet toesloeg in de eerste helft, betekende niet dat de Groningen-aanhang niet werd vermaakt. De Trots van het Noorden oogde fit en gretig. Voetballend deed iedereen mee in het spel, om voor gevaar te zorgen. Dat gevaar kwam vooral via Kostic, maar bijvoorbeeld ook van de onvermoeibare paarden op de back-posities. Giliano Wijnaldum en Stefano Magnasco bleven maar komen vanaf de zijkanten.

Na rust werd dat eindstation wel gevonden. Binnen acht minuten kopte Botteghin knap op doel uit een voorzet, waarna Nick Viergever ongelukkig de bal als laatste raakte: 1-0. Maar terwijl de thuisploeg dacht dat het in de tweede helft wél het geluk aan de zijde zou hebben, kwam AZ als een duveltje uit een doosje langszij. Johann Berg Gudmundsson ontving de bal en schoot laag richting de verre hoek. Zijn inzet miste alle kracht, maar omdat niemand het speeltuig raakte werd doelman Marco Bizot verrast: 1-1.

Op moeilijke momenten moet er iemand opstaan. En dat gebeurde. Richairo Zivkovic, net een maandje zeventien jaar, stond koud in het veld als invaller van Adorjan, en zijn eerste balcontact resulteerde meteen in een goal. Via slimme loopacties verwarde hij Jeffrey Gouweleeuw, waarna hij uit een voorzet overtuigend binnenkopte en de 2-1 op het scorebord zette. FC Groningen passeert AZ dankzij deze overwinning op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen