Roma-trainer: "Dit middenveld is mijn voetbalhart"

19 oktober 2013, 13:20

AS Roma won vrijdagavond de Italiaanse topper tegen Napoli. Miralem Pjanic was de gevierde man, met twee doelpunten. Rudi Garcia staat sinds het huidige seizoen aan het roer bij Roma, nadat hij jarenlang trainer was bij Lille OSC. Met Roma behaalde hij tot dusver de maximale score: 24 punten uit acht wedstrijden.

Met de zege op Napoli deed de ploeg van Kevin Strootman enorm goede zaken. Desalniettemin hield Garcia dubbele gevoelens over aan de wedstrijd tegen de Napolitanen: "Ik ben gelukkig met de zege, maar het is een Pyrrusoverwinning. We hebben Francesco Totti en Gervinho verloren. Ze hebben spierblessures, waarvan de ernst nog moet worden bepaald door extra onderzoek.", zo stelt Garcia volgens Voetbal International.

Roma kreeg dit seizoen nog maar één tegentreffer te verwerken. Dit gebeurde tegen Parma, toen het 1-3 werd voor de Romeinen. Garcia beseft dat de organisatie goed staat bij zijn ploeg: "We zijn defensief sterk. Maar we weten ook hoe we kunnen scoren, in elke wedstrijd minimaal twee keer", aldus de oefenmeester van Roma, die daarmee ook een compliment geeft aan zijn voorhoede.

Toch moet misschien wel de meeste aandacht besteed worden aan het middenveld van de Romeinen, zo weet ook Garcia: "In de zomer wist ik al dat een middenveld met Daniele De Rossi, Kevin Strootman en Miralem Pjanic zeer sterk zou zijn. Ze vormen het hart van mijn voetbal. Kevin was wat vermoeid, maar hij deed dat met doorzettingsvermogen.", zo geeft de Franse oefenmeester aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen