Sneijder: "Wedstrijd tegen Turkije heel bijzonder"

Ger
13 oktober 2013, 11:14

Wesley Sneijder kwam vrijdag tijdens de galavoorstelling van Oranje tegen Hongarije (8-1) niet van de bank. De middenvelder lijkt dinsdag in het afsluitende WK-kwalificatieduel met Turkije wél op speeltijd te kunnen rekenen. Aangezien hij sinds dit jaar op de loonlijst staat bij Galatasaray, heeft de wedstrijd voor Sneijder een speciaal tintje.

"Het zal voor mij bijzonder worden. Zeker omdat er voor de Turken nog heel veel op het spel staat. Daarnaast spelen we tegen mijn oude trainer (Fatih Terim, red.), die pas onlangs bij Galatasaray is vertrokken", zegt de 29-jarige Sneijder voor de camera van de NOS. "Dat ga ik maar eens op een heel bijzonder manier ervaren."

Voor Turkije is het Nederlands elftal de laatste horde richting de play-offs. Bij winst is het thuisland zo goed als zeker van de tweede plaats in de poule. Voor het al geplaatste Oranje is de wedstrijd ook van belang. Nederland strijdt op de FIFA-ranglijst voor een beschermde status tijdens de loting voor het toernooi in Brazilië.

Sneijder weet inmiddels hoe fanatiek de Turkse supporters kunnen zijn. De spelmaker verwacht dat de fans zich in de laatste nacht voor het duel luid en duidelijk laten horen bij het hotel waar de selectie van Oranje verblijft. "Daar kunnen we alvast rekening mee houden. Maar het hoort erbij. Dat is het mooie van voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen