Advocaat: "Zien aan het einde wel waar we staan"

3 november 2013, 10:57

Dick Advocaat loopt met een uitstekend gevoel rond in Alkmaar. AZ wist zich met een 2-0 thuisoverwinning op ADO Den Haag te verzekeren van de koppositie in de Eredivisie. Interim-trainer Advocaat is blij met de prestaties van zijn ploeg, maar wil niet te voorbarig zijn.

De geboren Hagenaar trof met ADO de club waar zijn wortels liggen. AZ speelde prima, wat tot een gemakkelijke zege zou leiden. Advocaat wil niet te vroeg juichen, aangezien hij beseft dat het in de Nederlandse competitie snel kan verkeren: "We zullen eens kijken hoelang het duurt", knipoogt de oefenmeester van de Alkmaarders.

Advocaat staat inmiddels al een aantal weken aan het roer bij AZ. Hij trof naar eigen zeggen een gretige selectie, hetgeen dus ook op het veld te zien is: "We zijn nog maar net bezig met elkaar. De jongens willen graag, hebben een tomeloze inzet en we spelen goed. Laten we nu gewoon proberen zo te blijven voetballen, dan zien we aan het einde wel waar we staan", zo zegt Advocaat volgens Voetbal International.

Met het spel tegen ADO was de interim-trainer van AZ dik tevreden: "Die ploeg speelde goed georganiseerd. Wij controleerden voor rust, creëerden kansen en zetten dat in de tweede helft door", aldus Advocaat, die vol lof sprak over het tweede doelpunt van de Alkmaarders, gemaakt door Johann Berg Gudmundsson.

ADO-coach Maurice Steijn zag dat zijn ploeg, in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen FC Twente (3-2 winst), niet kon stunten in Alkmaar: "Tegen die 2-0 was niets bestand. Je moet realistisch zijn. Tegen een ploeg als AZ moet je niet de illusie hebben dat je hier even het spel gaat maken. Dat we verliezen is zuur, maar ik heb in ieder geval een ploeg gezien die wilde werken en spelers die elkaar niet hebben laten zakken", concludeert Steijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen