Bergkamp identifceert zich met Özil en ziet gelijkenis

10 november 2013, 12:16   Bijgewerkt: 10 november 2013, 12:26

Dennis Bergkamp stond van 1995 tot 2006 bij Arsenal onder contract. De Non-Flying Dutchman wist in deze periode uit te groeien tot een Arsenal-legende. Nu de Noord-Londense club sterspeler Mesut Özil in de gelederen heeft, ligt de vergelijking met Bergkamp voor de hand. Bergkamp zelf ziet veel gelijkenissen tussen hemzelf en de Duits international.

Het voormalige Arsenal-clubicoon, dat nu assistent-trainer is bij Ajax, beaamt dat er veel overeenkomsten zijn tussen Özil en hemzelf, tegenover The Daily Mail: “Ik zie de gelijkenis. Ik kan me zeer goed identificeren met de wijze waarop hij voetbalt.”

Bergkamp weet dat de verwachtingen er niet om liegen bij The Gunners: "Maar Özil kan die verwachtingen waarmaken. Daar heeft hij de andere spelers wel voor nodig. Je kan het niet alleen doen. Dat kon ik ook niet. Je hebt de manager en andere spelers nodig om jezelf naar een hoger niveau te tillen”, weet de oud-international.

Zondag staat de clash tussen Manchester United en Arsenal op het programma. Twee seizoenen geleden ontpopte deze wedstrijd zich voor Arsenal tot een debacle (8-2 verlies). Bergkamp zag dit met lede ogen aan: “Dat was erg moeilijk om te zien. Ik voel me nog steeds erg verbonden met Arsenal, en dat deed pijn. Het was niet wat de fans willen, laat staan wat Arsene (Wenger, red.) wil. Zo hoort het niet te gaan”, aldus Bergkamp, die zondag op een goed resultaat hoopt voor Arsenal, dat fier aan kop gaat in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen