Brood: "We waren niet fris en niet scherp genoeg"

3 november 2013, 15:18

Ruud Brood, trainer van Roda JC Kerkrade, speelde met zijn ploeg een knotsgek duel tegen FC Groningen. In Euroborg stond er na negentig minuten spektakel een 3-3 eindstand op het scorebord. Roda JC kwam drie keer op achterstand, maar wist drie keer langszij te komen. Brood was niet echt tevreden met het spel van de Limburgers, al was de oefenmeester blij dat er op de valreep nog een punt werd gehaald.

De trainer van Roda JC zag zijn ploeg matig starten in Groningen: “We begonnen wat nerveus. Groningen begon heel agressief, door druk te zetten. We waren niet fris en niet scherp genoeg. Voetballend gezien waren we onnauwkeurig”, stelt Brood voor de camera’s van FOX Sports.

Het duel golfde op en neer, wat voor de neutrale toeschouwer zeer aantrekkelijk was. Brood beaamt dit: “Als het 3-3 is, en je komt drie maal op achterstand, dan is het een hele rare wedstrijd.”

Brood was kritisch over de prestatie van zijn ploeg: “Je ziet dat er een aantal niet zo fris oogde en daardoor wat verder van de man zat en onnauwkeurig inspeelde. Groningen was wat vaster en individueel ook wat sterker. Dat is heel jammer. Als je de tweede en de derde doelpunten ziet, dan geeft dat wel aan dat we niet helemaal bij de les waren”, concludeert Brood.

Toch wisten de Limburgers op de valreep een punt uit het vuur te slepen, in het spectaculaire duel: “We kwamen steeds uit de achterstand terug. Op het laatste hebben we alles of niets gespeeld. Zij konden hem niet maken, ze werden nerveus”, aldus Brood, die overigens sprak van twee ‘honderd procent terechte strafschoppen’.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen