Coach Jol neemt het op voor uitgefloten Ruiz

4 november 2013, 08:45
Foto: © ProShots

De man die FC Twente in 2010 naar de landstitel leidde, slaagt er bij Fulham maar niet in om de harten van de fans te veroveren. Bryan Ruiz werd tijdens de verloren wedstrijd tegen Manchester United uitgejoeld en uitgefloten door de Londense aanhang. Coach Martin Jol, ook niet bepaald onomstreden, baalt daar flink van.

Jol vindt dat Fulham-fans achter Ruiz moeten blijven staan. "Zelf kan ik er wel tegen als supporters me uitjoelen, ik heb 1.300 wedstrijden ervaring en weet dat zulke dingen er bij horen als het even minder gaat. Maar een jongen als Ruiz komt uit Costa Rica, waar hij een grote held is. Als hij dan hier uitgejoeld wordt, is het contrast wel erg groot. Dat is enorm frustrerend voor hem. Zelf vind ik het ook teleurstellend, supporters zouden te allen tijde achter de eigen ploeg en spelers moeten staan."

Na de wedstrijd tegen Manchester United probeerde Jol om Ruiz weer wat op te vrolijken. "Ik heb wat aardige dingen tegen hem gezegd. Dat hij misschien wel mijn beste speler is, bijvoorbeeld. Ik vond dat hij dat moest weten. Ik vertrouw op hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen