FC Groningen geeft voorsprong drie keer weg

3 november 2013, 14:21   Bijgewerkt: 3 november 2013, 14:30

FC Groningen heeft een unieke kans op een gedeelde tweede plaats in de Eredivisie laten liggen. Tegen Roda JC Kerkrade kwam de ploeg uit het Hoge Noorden drie keer op voorsprong, maar het bleek niet voldoende. In blessuretijd kwam Roda JC via een strafschop, de tweede van de dag, voor de derde keer langszij.

Zelden zal een competitiewedstrijd tussen FC Groningen en Roda JC te boek hebben gestaan als een heuse topper in de Eredivisie. Maar in de merkwaardige competitie van dit seizoen, staat bij een duel tussen beide clubs ineens een topklassering op het spel. FC Groningen wist dat het bij winst op Roda gedeeld tweede zou komen te staan, voor de bezoekers uit Roda stond een gedeelde vierde plek op het spel. Het kon bij winst in punten gelijk komen met bijvoorbeeld Ajax en PSV.

Die 1-1 stand was terecht, want beide teams deden weinig voor elkaar onder. Roda moest het vooral hebben van verzorgde combinaties op het middenveld, waar met name Anouar Kali zich wist te onderscheiden. FC Groningen zette daar enorme wil om te winnen tegenover en beschikt met doelpuntenmaker Kostic en aanvoerder Van der Velden over spelers met een meerwaarde.

En gemakkelijk gegeven strafschop hielp Roda JC vervolgens voor de tweede keer langszij. Mark-Jan Fledderus schoot binnen, nadat Eric Botteghin bestraft was voor een overtreding op Frank Demouge. Diezelfde Botteghin maakte zijn fout echter goed, want hij schoot FC Groningen een kwartier voor tijd voor de derde keer op voorsprong. Hij tikte raak, nadat Roda-keeper Kurto de bal uit zijn handen liet glippen. De zege leek binnen en met name Zivkovic kreeg enkele grote kansen op de 4-2, maar faalde. Die missers braken Groningen op, want in blessuretijd ging de bal opnieuw op de stip na een onhandige overtredining van Giliano Wijnaldum op Wiljan Pluim. Fledderus schoot Roda, met zijn tweede penalty, alsnog naar een verdiend punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen