Gudelj: "Ons spel gaat alleen maar beter worden"

3 november 2013, 09:13   Bijgewerkt: 3 november 2013, 10:57

AZ won zaterdagavond in het eigen AFAS Stadion met degelijke cijfers (2-0) van ADO Den Haag. Met de overwinning, en het morsen van punten van diverse concurrenten, gaan de Alkmaarders na twaalf speelronden aan kop in de Eredivisie. AZ-middenvelder Nemanja Gudelj was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt en denkt dat AZ de goede prestaties kan continueren.

Gudelj stapte afgelopen zomer over van NAC Breda naar AZ. Na twaalf ronden had hij niet durven dromen dat hij bovenaan zou staan in de competitie: "Winnen en eerste staan, daar doe je het voor", zo stelt de middenvelder op de officiële website van de Alkmaarders. Gudelj is tevreden over het spel van AZ: "We laten de laatste weken goed voetbal zien met veel balbezit. Voorin creëren we aardig wat kansen en achterin krijgen we weinig goals tegen. Dat gaat dus goed."

Desalniettemin beseft Gudelj als geen ander dat er niets zeker is in de Eredivisie en dat het tij zo weer kan keren. Als het de ploeg uit Alkmaar lukt om op deze wijze door te gaan, dan kan het een leuk seizoen worden voor AZ, zo stelt ook Gudelj: "Het is nu aan ons om dit vast te houden. Want als je dat doet, ja, dan word je kampioen. Dat is niet onze doelstelling, maar wel onze droom.”

Gudelj zag Gertjan Verbeek ontslagen worden en Advocaat het roer overnemen bij AZ. Ondanks dat de middenvelder aangeeft dat er weinig veranderd is, vindt hij dat de spelers meer vrijheid krijgen in het veld: “Of er voor mij veel veranderd is sinds de Advocaat trainer is? Nee. Hij wil dat ik de lijn vasthoud die ik onder Gertjan Verbeek heb ingezet. Je ziet wel aan ons dat we in balbezit vrijer spelen, met meer positiewisselingen. We bewegen meer door elkaar en iedereen heeft de vrijheid om de bal op te halen of een actie te maken. Ons spel gaat alleen maar beter en beter worden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen