Jong PSV kan fluiten naar premie periodetitel

13 november 2013, 10:47

Jong PSV begon stroef aan de huidige voetbaljaargang, maar is inmiddels op weg naar een periodetitel. Komend weekend kunnen de Eindhovense beloften op bezoek bij FC Emmen beslag leggen op de tweede periode, al is het daarvoor afhankelijk van het resultaat van Sparta Rotterdam, dat op bezoek gaat bij Jong Ajax. De premie die aan de periodetitel is verbonden, zal echter niet naar Eindhoven gaan.

Dat stelt Jelle Beuker, operationeel directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. Volgens hem maken zowel de drie beloftenteams, als Achilles '29 geen aanspraak op de periodetitel, maar ook niet op de bijbehorende 75.000 euro. "Dat komt omdat het om een proef gaat. Dit is zo afgesproken vlak voor de competitie", bevestigde hij in het Eindhovens Dagblad.

Het kan door deze constructie maar zo zijn dat daarom de nummer drie van de tweede periode er met de eer en het geld vandoor gaat. Ook FC Dordrecht doet bovenin mee, maar pakte de eerste periodetitel al. Indien Sparta wint of gelijkspeelt gaat de periodetitel naar de Kasteelheren. Bij verlies maken ook FC Eindhoven, Excelsior, FC Volendam en De Graafschap nog kans op het recht op deelname aan de play-offs aan het einde van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen