"Het ligt voor de hand dat ze voor Richairo kwamen"

4 november 2013, 21:20

Richairo Zivkovic maakte zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (3-3) voor het eerst zijn opwachting in de startopstelling van FC Groningen. De zeventienjarige aanvaller maakte al een aantal keren furore als invaller en kreeg zondag de kans om het vanaf minuut één te laten zien. Dit onder toeziend oog van onder meer de hoofdscout van FC Barcelona, wat volgens algemeen directeur Hans Nijland vrij bijzonder is.

Nijland vond de aanwezigheid van scouts van buitenlandse topclubs opvallend: "Sinds ik hier voorzitter ben, heb ik het nog niet heel vaak meegemaakt dat er een scout van Barcelona of Real Madrid op de tribune zat. Dat is bijzonder", zo stelt Nijland tegen Voetbal International. De algemeen directeur van Groningen zag niet alleen de hoofdscout van Barça op de tribune zitten: "Het was de hoofdscout, maar er waren wel meer clubs aanwezig. Zeker twaalf, dertien clubs waren erbij."

Tenslotte denkt Nijland wel te kunnen raden voor welke speler de scouts naar Euroborg kwamen: "Voor wie ze er waren? Ik heb geen idee. We hoeven er alleen niet ingewikkeld over te doen: het ligt voor de hand dat ze voor Richairo zijn gekomen. Dat hebben ze overigens niet bevestigd. Het kan ook om een speler van Roda JC zijn gegaan", aldus Nijland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen