Wilde charge op Januzaj onderzocht door FA

5 november 2013, 09:00   Bijgewerkt: 5 november 2013, 09:19
Foto: © ProShots

De Engelse voetbalbond FA gaat Sascha Riether vervolgen voor een actie op Adnan Januzaj afgelopen zondag. De Fulham-speler ging hard door op het talent en ging daarna met opzet op de enkel van de Manchester United-speler staan. Hem wordt gewelddadig gedrag ten laste gelegd.

De FA meldt op de officiële bondswebsite dat het incident niet werd gezien door de arbitrage, maar aan de hand van videobeelden alsnog onderzocht zal worden. Dat is een unicum in Engeland: in tegenstelling tot in Nederland werden daar tot dusver nog geen spelers retrospectief bestraft.

Riether heeft dus de dubieuze eer om de pilot van de FA af te trappen. De proef houdt in dat een vastgesteld panel van drie voormalige scheidsrechters aan de hand van videobeelden alsnog een speler kan straffen voor zijn gedrag.

De officials hebben toegegeven het voorval niet gezien te hebben. Nadat arbiter Lee Probert de videobeelden zag, gaf hij aan dat hij actie had ondernomen indien hij het voorval had waargenomen.

Riether heeft tot 18.00 uur vandaag (dinsdag) de tijd om te reageren op het incident. Daarna wordt bepaald welke straf de rechtsback ontvangt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen