Zelfkritische Van Marwijk zag HSV goed reageren

24 november 2013, 20:16   Bijgewerkt: 25 november 2013, 09:00

Bert van Marwijk won zondagmiddag met Hamburger SV met 3-1 van concurrent Hannover '96, waardoor de ploeg uit Hamburg klom naar de elfde plaats in de Bundesliga. Van Marwijk was gelukkig met de zege, maar ook zelfkritisch, aangezien de Nederlander het tegendoelpunt op zijn eigen conto schreef.

Na een half uur keek HSV tegen een 0-1 achterstand aan, na een fout in de opbouw van de verdediging. Van Marwijk nam de schuld zelf op zich: "Dat doelpunt was ook mijn fout, omdat ik van de spelers eis door het midden op te bouwen", aldus Van Marwijk volgens Voetbal International.

Van Marwijk zag dat zijn manschappen zeer goed reageerden op de tegenslag. "Het was belangrijk dat we direct de gelijkmaker maakten en meteen na rust op 2-1 kwamen. Toen wij ons derde doelpunt maakten, was de wedstrijd beslist", geeft de oud-bondscoach van Oranje aan. Van Marwijk sprak na afloop van een verdiende eindstand, die niet zomaar tot stand kwam: "Het was een felbevochten en verdiende zege voor ons. Beide elftallen stonden onder druk. Qua spelniveau heb ik bij ons ten opzichte van de vorige wedstrijd geen verbetering gezien. Wel stond de organisatie beter als we in balbezit waren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen