Van de Looi: "FC Groningen kan de beker winnen"

18 december 2013, 14:04

Coach Erwin van de Looi van FC Groningen wil met zijn ploeg een gooi doen naar bekerwinst. Hij vindt de KNVB Beker een 'mooi toernooi' en wil de club voor het eerst sinds 1979 naar de finale leiden, zegt de trainer op de website van FC Groningen. De Groningers strijden donderdag met NEC om een plek bij de laatste acht.

"Bij bekersucces ben je voor een gedeelte afhankelijk van loting. Daar moet je een beetje geluk bij hebben, maar het is ook een kwestie van erin geloven. Ik geloof erin dat we de beker kunnen winnen. Als je donderdag doorkomt, sta je immers al in de kwartfinale", zegt Van de Looi. De enige keer dat FC Groningen de bekerfinale bereikte, in 1979, verloor het van PSV. "Ik vind het een mooi toernooi en het is een concrete prijs waar er niet zoveel van zijn. Hoe verder je komt, hoe meer het gaat leven. Het bekertoernooi blijft een aparte sfeer geven."

Met NEC treft FC Groningen in de hekkensluiter van de Eredivisie, maar Van de Looi is op zijn hoede. "Ze staan onderaan, maar voetballen niet als een ploeg die onderaan staat. De zetten hoog druk en voetballen op een positieve manier. Ik kan na de wedstrijd pas zeggen of het een gunstige loting was. Het had gemakkelijker gekund, maar ook lastiger. Als je een thuiswedstrijd loot, mag je niet klagen en dat doen we ook niet."

De bekerwedstrijd in Euroborg tussen FC Groningen en NEC begint donderdag om 18.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen