Robben grijpt naast plek in FIFA Wereldelftal

13 januari 2014, 18:58   Bijgewerkt: 13 januari 2014, 23:59

Het wereldelftal van het jaar 2013 bevat geen Nederlanders. Ook Arjen Robben, die Bayern München naar Champions League-winst schoot, heeft geen plekje in het elftal gekregen. De voorhoede wordt gevormd door Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Met Franck Ribéry, Philipp Lahm en Manuel Neuer hebben drie teamgenoten van Robben bij Bayern wel een plekje in de FIFA World XI gekregen.

Met drie spelers is Bayern niet hofleverancier van het team, die eer is voor FC Barcelona. Namens de Catalanen zijn Xavi, Iniesta, Dani Alves en Messi opgenomen in het droomelftal. Real is vertegenwoordigd door Ronaldo en Sergio Ramos, Paris Saint Germain heeft met Ibrahimovic en Thiago Silva ook twee afgevaardigden. Een opvallende afwezige is Bastian Schweinsteiger, de drijvende kracht op het middenveld van Bayern.

Het wereldelftal werd gepresenteerd tijdens het FIFA Gouden Bal-gala in Zürich. Later op de avond zal tijdens die avond ook bekendgemaakt worden wie verkozen is tot beste voetballer van het afgelopen jaar.

Het Wereldelftal van het Jaar 2013: Manuel Neuer (Bayern); Philipp Lahm (Bayern), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (PSG), Dani Alves (FC Barcelona); Xavi (FC Barcelona), Iniesta (FC Barcelona), Franck Ribéry (Bayern); Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Lionel Messi (FC Barcelona)

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen