Barça treft City: "Zwaarste loting die je kan bedenken"

17 februari 2014, 22:07

De loting voor de achtste finales van de Champions League koppelde, tot voldoening van veel voetballiefhebbers, Manchester City en FC Barcelona aan elkaar. Dinsdag staat de heenwedstrijd in Manchester op het programma. Gerardo Martino, de coach van Barça, beseft dat het een loodzware loting is voor de Catalanen: "De fans zullen het niet begrijpen als we niet doorgaan, maar het is de zwaarste loting die je kan bedenken."

Volgens Martino is de clash tussen City en Barça geen botsing van verschillende voetbalstijlen: "City lijkt heel erg op ons, al is hun veldspel misschien wat directer. Ik denk dat het team met het minste balbezit het meeste zal lijden", aldus Martino, die niet vindt dat het spel van City een nabootsing is van het spel van de Catalaanse grootmacht: "Ze zijn geen mini-Barcelona, of iets dergelijks. Het is één van de beste ploegen in de wereld. Ze hebben geweldige spelers."

"Ik hou van de diversiteit bij Manchester City", vervolgt Martino. "Ze kunnen op veel verschillende manieren kansen creëren. Ze zijn sterk met diverse aanvalsopzetten, heersen in de lucht en zijn goed met spelhervattingen. Ze kunnen veel doelpunten maken. Om dit te voorkomen, moeten we het balbezit hebben", weet de coach, die zijn startopstelling nog niet prijsgeeft: "Ik ga nog niet onthullen met welk team we zullen aantreden."

Barça hoeft dinsdag geen rekening te houden met City-aanvaller Sergio Agüero, die kampt met een hamstringblessure. Fernandinho keert wel terug in de selectie van The Citizens, nadat hij drie wedstrijden moest toekijken vanwege een spierblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen