FC Twente rekent na rust af met Vitesse

Ger
15 februari 2014, 20:38   Bijgewerkt: 15 februari 2014, 21:17

FC Twente heeft voor eigen publiek drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de eerste plaats. De Enschedese ploeg was met 2-0 te sterk voor Vitesse, dat het laatste half uur met een man minder speelde na een rode kaart voor Patrick van Aanholt. Door de overwinning staat FC Twente voorlopig een punt achter koploper Ajax. Vitesse lijkt na de nieuwe zeperd af te haken in de titelstrijd.

Het puntenverlies van de Arnhemse club kwam niet volledig uit de lucht vallen. Vitesse won maar één van de laatste zes competitieduels en was voorafgaand aan deze speelronde al weggezakt naar de vierde plaats op de ranglijst. Voor FC Twente was de zege echter geen vanzelfsprekendheid. De Tukkers verspeelden vijf punten in de laatste twee wedstrijden. Bij PSV werd een week eerder met 3-2 verloren, terwijl het inhaalduel bij FC Groningen afgelopen woensdag in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Tien minuten na de thee moest Velthuizen zich alsnog gewonnen geven toen Castaignos vrij voor het doel verscheen. Met een schuiver in de verre hoek bracht de spits de openingstreffer op het bord. De 1-0 liet de frustratie bij Vitesse toenemen. Patrick van Aanholt ging na een uur over de schreef met een overtreding op Tadic. Het kwam de verdediger op een directe rode kaart te staan. Tadic nam sportieve revanche door in de 78ste minuut de marge te verdubbelen. Hij passeerde Velthuizen met een subtiel stiftje.

FC Twente zal zondag met veel belangstelling het duel tussen Ajax en Heerenveen gaan bekijken. De ploeg van trainers Michel Jansen en Alfred Schreuder heeft momenteel slechts een puntje achterstand op de koploper uit Amsterdam. Een nieuw slippertje van Ajax zal de titelkansen van FC Twente een extra impuls schenken. Vitesse blijft ondanks de nederlaag de nummer vier van de Eredivisie. De achterstand op de koppositie kan na deze speelronde echter zijn opgelopen tot acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen