Heerenveen rekent voor rust af met Groningen

Jw
9 februari 2014, 18:40   Bijgewerkt: 9 februari 2014, 19:10

SC Heerenveen heeft zondag een flinke dreun uitgedeeld aan FC Groningen. Op bezoek in de Euroborg werd het 3-1 voor de Friezen. De Friezen rekenden voor rust al af met de aartsrivaal, door drie keer te scoren binnen tien minuten. Bovendien kreeg Groningen-aanvoerder Maikel Kieftenbeld in de aanloop naar het derde doelpunt een rode kaart. Heerenveen eindigde wedstrijd ook met tien man, door een domme overtreding van Kenny Otigba, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Net op het moment dat Groningen eindelijk van de eigen helft af durfde te komen, sloeg Heerenveen twee keer dodelijk toe uit de counter. Alfred Finnbogason lanceerde Rajiv van La Parra de diepte in en de jeugdinternational van Oranje schoot de bal bijna door het net heen, zo hard was zijn trap met de linkerwreef. Vlak daarna werd Van La Parra opnieuw weggestuurd bij een uitbraak en ditmaal liet de aanvaller Hakim Ziyech de klus afmaken. De begeerde linkspoot maakte met een simpele kapbeweging ruimte voor zichzelf en rondde met rechts koelbloedig af. Daarmee liet Heerenveen binnen een paar minuten zien hoe mooi countervoetbal kan zijn.

Groningen was de weg kwijt en dwaalde zelfs nog verder af. Bij een nieuwe uitbraak omspeelde Finnbogason {image[293583][right-half][]}Groningen-doelman Marco Bizot en had – op één of twee meter afstand van het doel - alleen nog Maikel Kieftenbeld tegenover zich. De aanvoerder van Groningen kon de verleiding niet weerstaan om het schot van de IJslandse spits met de hand te keren, met als gevolg een rode kaart voor de middenvelder en een strafschop voor Heerenveen. Finnbogason tekende vanaf de stip koelbloedig aan voor zijn 21ste competitietreffer van het seizoen.

Na de rust viel er weinig te beleven, ook niet voor de fans van Heerenveen. Het tiental van FC Groningen wilde duidelijk de schade beperken tot 3-0 en Heerenveen vond dat ook genoeg. De met losse pollen bezaaide grasmat nodigde ook niet echt uit om er nog vol voor te gaan. Het werd nog wel even interessant toen Kenny Otigba de doorgebroken Michael de Leeuw neerhaalde en ook mocht inrukken van scheidsrechter Bas Nijhuis. De Leeuw maakte er uit een strafschop nog 3-1 van, maar Heerenveen liet het niet verder komen dan dat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen