Interview Van Persie voedt Engelse geruchtenstroom

27 februari 2014, 14:32

Manchester United maakt dit seizoen een uitermate teleurstellend seizoen door en kreeg dinsdagavond op bezoek bij Olympiakos Piraeus 2-0) een nieuwe dreun te verwerken. Robin van Persie stond na afloop van de verliespartij de NOS te woord en de Engelse pers gaat nu aan de haal met de uitspraken van de spits.

De Nederlandse aanvaller zei tegen de Nederlandse omroep dat United 'traag' speelde en dat hij te maken met 'gebrekkige ruimte'. De Britse pers verdraait de tekst van Van Persie, door onder andere het woord 'traag' te veranderen naar 'lui'. "De uitspraken zijn breed uitgemeten", weet NOS-correspondent Arjan van der Horst. "The Telegraph denkt dat Van Persie een pokerspel is begonnen om aan te sturen op een vertrek of om de druk te verhogen voor versterkingen, komende zomer."

Volgens Van der Horst spelen de uitlaten van Arsenal-trainer Arsene Wenger ook een rol. "Hij zei vorige week dat het helemaal niet ondenkbaar is om Van Persie terug naar Arsenal te halen. Het is een psychologisch spel. The Sun legt vooral, onder het mom van een exclusief verhaal, de nadruk op de 'luiheid' van United."

Inmiddels heeft ook collega-aanvaller Javier Hernandez gereageerd op de uitlatingen van de Nederlander. Hij stelt tegenover ESPN dat er 'geen enkele speler groter is dan het team'. "Zonder je teamgenoten ben je niemand in het voetbal, dus je moet ze altijd dankbaar zijn."

Voormalig United-speler Johhny Giles heeft harde kritiek op de aanvaller. "Dit laat zien dat Van Persie een eikel is", zegt hij. "Van Persie zegt met andere woorden dat hij niet schuldig is. Ik keek naar zijn spel en ben van mening dat hij er niets aan heeft gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen