Manchester United blameert zich tegen Olympiakos

Ger
25 februari 2014, 22:41   Bijgewerkt: 25 februari 2014, 22:50

Voor Manchester United dreigt de achtste finale dit seizoen het eindstation te worden van de Champions League. De kwakkelende Engelse topclub ging onderuit in de eerste confrontatie met Olympiakos Piraeus. In Griekenland werd het 2-0, waarmee het einde van het Europese toptoernooi nabij is voor United. Over drie weken volgt de return op Old Trafford.

Voor United is het verlies de zoveelste tik in een zeer teleurstellend seizoen. Onder leiding van manager David Moyes, sinds afgelopen zomer de opvolger van Alex Ferguson, slikten The Red Devils de voorbije maanden opvallend veel nederlagen. Met de huidige zesde plaats in de Premier League is de landstitel inmiddels definitief uit zicht geraakt. Zelfs een ticket voor de volgende Champions League-campagne lijkt niet meer haalbaar. Zaterdag boekte United pas de eerste zege van deze maand, bij het laaggeplaatste Crystal Palace. Dat resultaat bleek evenwel niet het begin van een miraculeus herstel.

In het Karaiskakis Stadion werd namelijk pijnlijk duidelijk dat het lek bij United nog lang niet boven is. De ploeg van Moyes maakte een onthutsend zwakke indruk. Een duidelijke lijn viel niet te ontdekken in de opbouw, wat veelvuldig balverlies tot gevolg had. Het vijandelijke doel wist United vrijwel geen moment te bereiken. Robin van Persie kwam dan ook nauwelijks in het stuk voor. Alleen vlak voor rust trad de Nederlandse spits uit de anonimiteit bij een vrije trap van Wayne Rooney, waarbij hij pijnlijk in botsing kwam met keeper Roberto Jiménez. Na een behandelperiode kon Van Persie niettemin verder.

Op dat moment had Olympiakos al de leiding genomen. Alejandro Dominguez tocheerde een inzet van aanvoerder Giannis Maniatis, waardoor doelman David De Gea kansloos was. Op de Griekse voorsprong viel niets aan te merken. United was al goed weggekomen toen Dominguez opstoomde en zijn schot nog net kon worden geblokkeerd door Nemanja Vidic. Daarna zorgde ook Hernán Pérez met een uithaal voor gevaar. De bal ging rakeling langs de paal. Het enige offensieve signaal van United voor rust was afkomstig van Tom Cleverley. Zijn inzet ging vrij ruim over het doel.

De hoop om het duel te laten kantelen moest United tien minuten na rust al laten varen. Joel Campbell zette de thuisploeg toen op 2-0 met een bekeken inzet. De Costa Ricaan krulde de bal fraai om De Gea in de verre hoek. In de slotfase had Van Persie de Engelsen aan een belangrijk uitdoelpunt kunnen helpen. De Oranje-international nam een voorzet vanaf rechts goed aan, maar zijn schot ging vervolgens over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen